רבים חושבים שכיוון שיש את חברי הקיבוצים שמתגוררים ומנהלים בהם חיי קהילה שיתופיים וכיוון שיש גם לא מעט מתנדבים המגיעים מארצות שונות בעולם, אין כל צורך בידיים עובדות, אך במקרים רבים הוא קיים.
עבודה בקיבוצים בארץ – לא התנדבות, עבודה של ממש
נכון שבעבר הסתפקו בעיקר בחברי המקום ובמתנדבים, אך כיום בענף החקלאות כמו גם בחלק מהקיבוצים יש מחסור בעובדים ופועלים ולכן נוצר אילוץ לחפש אחריהם מחוץ לתחומי הקיבוץ, המושב או אפילו האזור, כדי שהיבולים יאספו בזמן או שהמשק יתפקד כראוי ולא יסבלו מנזקים כלכליים כבדים.
רוב המשרות המוצעות כרוכות בעבודה פיזית לא מעטה כמו – קטיף או קציר, איסוף פירות וירקות, עבודות משק בלול, ברפת או במפעל המקומי. אך יש גם משרות אחרות כמו – מפעילי קו מכונות, אורזים ואפילו נציגי שירות לקוחות או אנשי מכירות ועוד.
בחלק מהמקרים יסופקו לעובדים גם מגורים משלהם ואילו באחרים העובד יכול להגיע כל יום ולשוב הביתה כמו עם כל משרה אחרת, אפשרות שמתאימה בעיקר למי שמתגורר בסביבה.
עבודה מועדפת בקיבוץ – יש דבר כזה
אם אתם עומדים להשתחרר בקרוב מהשירות הצבאי או שכבר השתחררתם ותוהים האם יש אופציה לעבודה מועדפת בקיבוץ, התשובה היא בהחלט כן. בשל המחסור שהוזכר קודם ובשל החשש מפגיעה בייצור והרצון למשוך גם צעירים ישראלים ולא רק עובדים זרים לעסוק בעבודה, רבים מהקיבוצים ברמת הגולן ובגליל, כמו גם חוות בנגב, הצטרפו למאגר הגופים המציעים את האופציה לעבודה מועדפת.
כך שכולם נהנים ומרוויחים – החיילים המשוחררים יכולים לבחור לא רק בין משרה במלון או בתחנת דלק, באתר בנייה או במפעל, אלא גם במגורים ועבודה בקיבוץ על כל המשתמע מכך, להתרחק מעט מהעיר, להכיר מקום ואנשים חדשים, לחוות מסגרת אחרת, לבלות וכמובן ליהנות מהמענק הכספי המובטח בתום התקופה.
האפשרות קיימת, הבחירה בידיכם
אם כן האפשרות כמו שניתן לראות קיימת, הן למשתחררים טריים והן לצעירים שמתעניינים בכך, כל מה שצריך לעשות זה לחפש אחר משרות, אותן אפשר למצוא די בקלות ברחבי האינטרנט, בפורטלים ואתרים למיניהם, בחברות משאבי אנוש ולעתים גם בעיתונים. על כן, אם החלטתם שזו עבודה שיכולה לעניין אתכם ולגרום לכם לסיפוק, פשוט צאו לדרך, חפשו אינפורמציה ומצאו את מבוקשכם.