עם היציאה לאזרחות, היחידה להכוונת חיילים משוחררים מעוניינת לעזור לצעירים המשוחררים להשתלב כראוי במשק הישראלי, לבנות את עצמם ולהגיע ליעדים משמעותיים בחייהם מתוך ידיעה כי לימודים ותעסוקה מסודרת הם אבן הבניין של החברה.
לצורך כך פיתחו ביחידה דרכי מענה שונות עבור הצעירים, כאשר אחד מהם הוא פקדון אישי הניתן לכל חייל אשר מילא את חובותיו הצבאיות.
ע\"פ מה גובה הפיקדון האישי נקבע?
גובה הפיקדון נקבע על פי תקופת השירות של החייל המשוחרר ועל פי אופי השירות – לוחם, תומך לחימה או אחר. החישוב נעשה כך שכל חודש מחושב על פי אופי השירות באותו חודש. חייל ששירת 3 שנים כלוחם, יקבל סכום של יותר מ-27 אלף שקלים. חיילת ששירתה שנתיים בתפקיד עורפי, תהייה זכאית לסכום של יותר מ-12 אלף שקלים.
חשוב לשים לב, שניתן לפרוע את כספי הפיקדון האישי עד ל-7 שנים לאחר השחרור. לאחר 7 שנים, במידה ונותר כסף אשר לא נפרע על ידי החייל המשוחרר, הכסף ימחק ולא יישאר עוד עבורו. כספי הפיקדון יעמדו לרשות החייל כחודש לאחר השחרור.
מתי ניתן לממש פקדון אישי?
בחמשת השנים הראשונות לאחר השחרור ניתן לממש את הפיקדון רק עבור המטרות המופרטות בחוק. המטרה הראשונה עבורה ניתן לפרוע את הסכום הינה לימודים: לימודים אקדמאים, קורסי השלמת בגרויות ו/או הכנת פסיכומטרי, מכינות קדם אקדמאיות ועוד לימודים במוסדות אשר מוכרים על ידי משרד החינוך ומשרד הביטחון.
בנוסף, ניתן לממש את הפיקדון לצורכי הכשרה מקצועית כל עוד המוסד בו לומדים מוכר על ידי משרד התעשייה המסחר והתעסוקה לצרכי פירעון הפיקדון האישי. ניתן להשתמש בכסף גם לצורכי קניית או בניית דירה, להקמת עסק עצמאי חדש או הצטרפות לשותפות או עסק קיים וכן לצורכי נישואין.
מה קורה אם חלף זמן הפרעון?
לאחר שחלפו 5 שנים ממועד השחרור, אך טרם חלפו 7 שנים, ניתן להשתמש בכסף ללא הגבלת מטרה. את הסכום ניתן למשוך מכל סניף של בנק הפועלים או בנק לאומי ברחבי הארץ, כאשר יש להגיע מצוידים בתעודת זהות. המענק של פקדון אישי הוכיח את תרומתו האדירה לכיוון האזרחים הטריים בצורה טובה ואיכותית יותר ונראית עלייה משמעותית בכמות חיילים המשוחררים הפונים לעולם העסקי וללימודים אקדמאיים עם תמיכה אדירה מהסכום.