יום השיחרור מגיע. אתה יודע שעוד מעט תגיע לבקו\"ם, תחזיר את כל הציוד הצבאי, ותוכל להתחיל את דרכך האזרחית.
אבל מה עושים יום אחרי השיחרור? לימודים? עבודה? טיול? כיצד תתחיל את חייך האזרחיים? ועוד שאלות רבות אשר צצות ועולות. במאמר הבא נסקור איך נוכל להגיע לתשובות לשאלות אלו ומיהם הגורמים אשר מקנים עזרה למשתחרר ומכווינים אותו טוב יותר כדי שיפתח את החיים האזרחיים ברגל ימין.
משתחררים רבים אינם מחפשים את היחידות אשר מקנות עזרה למשתחרר ומעדיפים פשוט לנוח. ניתן לראות משוחררים רבים, בחודש הראשון לאזרחות, מובטלים וחסרי כל מעש בניסיון לרקום דרך וכיוון לחייהם. גם בתחום זה ניתנת עזרה למשתחרר והוא נהנה ממענק שחרור בגובה משתנה בהתאם לסוג השירות ואורך השירות (בנים 36 חודשים ובנות 24 חודשים). סכום כסף זה מאפשר להסתגל לחיים האזרחיים, לקבל החלטות משמעותיות ולהחליט על דרך וכיוון לחיים עם ראש נקי מדאגות כלכליות.
עזרה למשתחרר הטרי יכולה גם להגיע מכיוון המשפחה והחברים אשר כמובן מנוסים מאיתנו יותר בתחום זה. חברים מבוגרים יותר שכבר עברו את התהליך והחליטו על כיוון בחייהם יכולים לתת עזרה למשתחרר החדש בבחירת דרכו בחיים ומתן ייעוץ טוב יותר.
משתחרר אשר זקוק לעזרה נוספת במציאת כיוון, יכול לפנות למקומות שונים אשר עוסקים במתן עזרה למשתחרר. הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים נותנת מענה רב ומסייעת במתן עזרה למשתחרר. עזרה זו מתבטאת בעזרה בבחירת לימודים, עזרה במציאת תעסוקה, מידע על זכויות והטבות, מתן מידע אודות חוק קליטת חיילים משוחררים ומכינות קדם אקדמיות.
בלשכות האזוריות של הלשכות להכוונת חיילים משוחררים ישנן אפשרויות לקבלת עזרה למשתחרר בהכוון תעסוקתי ולימודי. הסיוע ניתן בדרכים שונות - החל ממערכות ממוחשבות אשר יכולות לתת עזרה למשתחרר בהכוונה למקצוע שיתאים לו, וכלה בשיחה אישית עם יועץ מכווין ומנוסה במיוחד בהתכווננות לתחום שמתאים ומעניין אותו.
לרשות החיילים המשוחררים עומדים שורה ארוכה של הטבות וגופים המקנים עזרה למשתחרר החל מהפן הכלכלי וכלה בפן התעסוקתי. גופים אלו שמו להם למטרה אחת לעזור ולהכווין את החייל המשוחרר לחיים אזרחיים טובים יותר כאבן היסוד של החברה הישראלית.
*המאמר נכתב בלשון זכר אך פונה לבני שני המינים.