עוסק מורשה

עוסק מורשה מוגדר כעצמאי, כלומר, מי שאינו עובד כשכיר. עוסק מורשה הוא עצמאי אשר מחויב בתשלום מיסים, ביטוח לאומי ומע\"ם … להמשך קריאה »

2,690 צפיות

עוסק מורשה מוגדר כעצמאי, כלומר, מי שאינו עובד כשכיר. עוסק מורשה הוא עצמאי אשר מחויב בתשלום מיסים, ביטוח לאומי ומע\"ם (מס ערך מוסף), זאת בניגוד לעוסק פטור, עצמאי אשר הכנסתו נמוכה מ- 74,000 שקלים בשנה ואינו מחויב בתשלום של 16 אחוזים של מע\"ם.

\"\"

על מנת לעבוד כדת וכדין ולספק חשבוניות עבור כל עבודה, חייב כל אדם באשר הוא, אשר מגדיר עצמו כפרילנסר, עצמאי, לפתוח ברשויות החוק השונות עוסק מורשה.

מה כדאי ?
עצמאיים רבים בתחילת דרכם מתלבטים רבות מה כדאי: האם כדאי לפתוח עוסק פטור או האם כדאי לפתוח עוסק מורשה. המלצתי היא לפתוח את סוג העסק המתאים ביותר לתחום בו אתם עוסקים. כלומר, אם אתם עובדים לרוב מול חברות גדולות כגון רשת, קשת, טלעד וכדומה, אשר מקבלות החזרי מע\"ם מהמדינה, ויש לכם הוצאות רבות, ההמלצה היא לפתוח עוסק מורשה. עסק המצריך ניהול חשבונות, עסקאות גבוהות והכנסות מרובות מחייב רישום כעוסק מורשה במע\"מ ובמס הכנסה.

מה כולל התהליך ?
התהליך של פתיחת עוסק מורשה כוללת פתיחת תיק ברשות המיסים, לאחר מכן פתיחת תיק ברשות המע\"מ, ובספו של התהליך, הגעה לסניף הקרוב של ביטוח לאומי, הצגת המסמכים מרשות המיסים, ופתיחת התיק הרצוי. זהו תהליך פשוט אשר ניתן לסיים אותו בחצי יום בלבד,תלוי בתורים ביום הנוכחי, עם זאת, שכירת שירותיו של רואה חשבון, הוצאה המוכרת במס, יכולה לחסוך לכם את כאב הראש של התמודדות עם רשויות המס ולחסוך לכם זמן רב ויקר. הוצאה חודשית של 200- 300 שקלים לשירותיו של רואה חשבון, יכולה לזכות אתכם בהחזרי מס גבוהים בהרבה ממה ששילמתם לרואה החשבון, ולהפוך את השקעתכם בו לרווחית ומשתלמת במיוחד.

דוגמאות לעוסקים מורשים
חנויות, אתרי אינטרנט, אנשי עסקים, סוחרים ועוד רשומים כעוסק מורשה מתוקף היותם מנהלים מחזור עסקאות גבוהה במיוחד. אנשי מקצוע כמו רופאים, עו\"ד ועוד גם הם מחויבים ברישום כעוסק מורשה באם עובדים באופן עצמאי ולא כשכירים.

הליך פתיחת עוסק מורשה אינו תהליך מסובך במיוחד וניתן לבצע אותו באופן עצמאי או בשכירת שירותיו של רואה חשבון אשר מקל על התהליך. רישום בעוסק מורשה הינו מחויב על פי חוק לאנשי עסקים , סוחרים ועוד אשר מחזור עסקאותיהם גבוהה.